O nama - Science on Stage Hrvatska

O nama

Tko smo

Science on Stage (SonS) europsko je udruženje STEM nastavnika koje kontinuirano podržava profesionalni razvoj nastavnika STEM predmeta te promiče razmjenu najboljih praksi i ideja STEM obrazovanja.

about-us-image

Što i kako?

SonS je pokrenut 1999. u sklopu projekta Physics on Stage (koji su provodili CERN - European Organization for Nuclear Research, ESA - European Space Agency i ESO - European Souther Observatory) te je 2004. prerastao u Science on Stage mrežu.

Kao neprofitna udruga SonS uključuje više od 100 000 STEM nastavnika iz država Europske unije i pridruženih članica, ukupno iz 35 zemalja. Udruga koordinira aktivnosti svojih članica radi poboljšanja kvalitete poučavanja svih prirodoslovnih disciplina. S tim ciljem SonS potiče edukacije o novim znanstvenim istraživanjima i organizira boravak i razmjenu nastavnika u različitim zemljama članicama. Također, omogućuje razmjene uspješnih praksi i nastavnih ideja nastavnika na svojim festivalima na kojima se predstavljaju najbolji projekti i radovi iz područja STEM predmeta.

SonS u Hrvatskoj

STEM uredništvo Profil Kletta uspjelo je osigurati članstvo Hrvatske u SonS-u krajem 2021. godine. Hrvatska je prvi put sudjelovala na međunarodnom festivalu SonS-a u Pragu u Češkoj od 24. do 27. ožujka 2022. godine, na kojem je predstavila dva projektno-istraživačka rada:

  • Mikrosvijet - Sanje Grbeš
  • Hologram - Maje Kalebić
about-us-image

Zašto sudjelovati?

Nastavnici STEM predmeta imaju priliku:

  • upoznati svoje kolege iz drugih zemalja i razmijeniti najbolje prakse i nastavne ideje
  • raspravljati o inovativnim idejama STEM učenja i njihovoj primjeni u nastavi
  • sudjelovati na SonS festivalu u Hrvatskoj 2023. godine
  • predstaviti svoje najbolje projektno-istraživačke radove na SonS međunarodnim festivalima – sljedeći je 2024. u Finskoj
  • uključiti se u nastavničku razmjenu i boraviti u nekoj od zemalja članica (osobno iskusiti način rada kolega STEM nastavnika) i tako unijeti novu energiju u svoj svakodnevni rad!
about-us-image