Settings - Science on Stage Hrvatska

Settings

Tko?

Science on Stage je europsko udruženje STEM nastavnika koje kontinuirano podržava profesionalni razvoj nastavnika STEM predmeta te promiče razmjenu najboljih praksi i ideja STEM obrazovanja.

about-us-image

Tko u hrvatskoj?

STEM uredništvo Profil Kletta uspjelo je osigurati članstvo Hrvatske u SonS-u krajem 2021. godine. Hrvatska je prvi put sudjelovala na međunarodnom festivalu SonS-a u Pragu u Češkoj od 24. do 27. ožujka 2022. godine, na kojem je predstavila dva projektno-istraživačka rada:

about-us-image

Što i kako?

SonS je pokrenut 1999. iz projekta Physics on Stage (od strane CERN-a European Organization for Nuclear Research, ESA-e European Space Agency i ESO-a European Souther Observatory) te je 2004. prerastao u Science on Stage mrežu.

SonS kao neprofitna udruga uključuje preko 100.000 STEM nastavnika Europske Unije i pridruženih članica, ukupno iz 35 zemalja članica. Udruga koordinira aktivnosti svih članica s ciljem poboljšanja kvalitete poučavanja svih prirodoslovnih disciplina. S tim ciljem, SonS potiče edukacije o novim znanstvenim istraživanjima i organizira boravak i razmjenu nastavnika u različitim zemljama članicama. Također omogućuje razmjene najboljih praksi i nastavnih ideja nastavnika na svojim festivalima na kojima se predstavljaju najbolji projekti i radovi iz područja STEM predmeta.

Zašto sudjelovati?

Nastavnici STEM predmeta imaju priliku:

  • upoznati svoje kolege iz drugih zemalja i razmijeniti najbolje prakse i nastavne ideje
  • raspravljati o inovativnim idejama STEM učenja i njihovoj primjeni u nastavi
  • sudjelovati na SonS festivalu u Hrvatskoj 2023. godine
  • najbolji projektno-istraživački radovi nastavnika imaju se priliku predstaviti na SonS međunarodnim festivalima – sljedeći je 2024. u Finskoj
  • uključiti se u nastavničku razmjenu i boraviti u nekoj od zemalja članica (osobno iskusiti način rada kolega STEM nastavnika) i na taj način unijeti novu energiju u svoj svakodnevni rad!
about-us-image