Science on Stage Hrvatska - tko smo mi? - Science on Stage Hrvatska

Science on Stage Hrvatska – tko smo mi?

Science on Stage Hrvatska – tko smo mi?

STEM uredništvo Profil-Kletta

nositelj aktivnosti SoNS-a Hrvatska

Science on Stage EU prepoznao je ideje koje je predstavilo STEM uredništvo Profil Kletta te omogućio osnivanje organizacije Science on Stage Croatia, partnera koji nastavnicima može pružiti izvanredne prilike za edukacije, razmjene ideja, putovanja i kontakte.

Iako brojčano malo, Uredništvo je bogato idejama, planovima i najviše željom da nastavnicima pruži pomoć u ostvarivanju kvalitetne inovativne nastave.

Melita Milić, izvršna STEM urednica, Prolil Klett d.o.o.

voditeljica projekta

Velik dio radnog i životnog iskustva Melita je stekla kao nastavnica matematike i informatike, najprije u gimnaziji i ekonomskoj, a zatim i u osnovnoj školi. Stalna edukacija otvorila joj je prostor za poduzetništvo, a poslije i ravnateljsko mjesto. Svoju karijeru nastavila je u uredništvu Prolil Klett najprije kao urednica Matematike, a zatim i kao izvršna STEM urednica. Uz pripremu kvalitetnih materijala za nastavu, bavi se i projektima STEM područja. Njezina je glavna motivacija pružiti najbolju moguću podršku svojim kolegama nastavnicima i osigurati im pristup novim praksama. Stoga svoje vrijeme posvećuje projektima kojima je cilj osnažiti nastavnike i pružiti im platformu kako bi se što lakše otisnuli u vode istraživačke nastave.

Leon Jurčić, vanjski suradnik, Prolil Klett d.o.o.

stručni suradnik

Leon je nastavnik fizike i bivši sudac Science on Stage Ukrajina. Kad je čuo da Science on Stage dolazi u Hrvatsku, na Melitin poziv priključio se i pomaže u organizaciji događaja. Projekt Science on Stage Leonu pruža novu priliku da radi na projektima popularizacije znanosti i izravnog poboljšanja nastavne prakse STEM predmeta, što je njegova velika strast.

Ambasadori

Priču o našim ambasadoricama Maji i Sanji možete pronaći ovdje