Science on Stage Hrvatska - tko smo mi? - Science on Stage Hrvatska

Science on Stage Hrvatska – tko smo mi?

Science on Stage Hrvatska – tko smo mi?

STEM Uredništvo Profil-Kletta

nositelj aktivnosti SoNS-a Hrvatska

Science on Stage EU prepoznao je ideje koje su predstavljene od strane STEM Uredništva Profil Kletta, te omogućio osnivanje Science on Stage Croatia, partnera koji nastavnicima može pružiti izvanredne prilike za edukacije, razmjene ideja, putovanja i kontakte.

Iako brojčano malo, Uredništvo je bogato idejama, planovima i najviše željom kako bi nastavnicima pružili pomoć u ostvarivanju kvalitetne inovativne nastave.

Melita Milić, izvršni urednik STEM, Profil-Klett d.o.o.

Voditelj projekta

Velik dio životnog iskustva Melita je stekla kao nastavnica matematike i informatike, najprije u gimnaziji i ekonomskoj, a zatim i u osnovnoj školi. Stalna edukacija otvorila joj je prostor za poduzetništvo, a kasnije i ravnateljsko mjesto. Svoju karijeru nastavila je u uredništvu Profil-Kletta, najprije kao urednica Matematike, a zatim i kao izvršna STEM urednica. Uz pripremu kvalitetnih materijala za nastavu, bavi se i projektima STEM područja.  Njezina glavna motivacija je pružiti najbolju moguću podršku i osigurati pristup novim praksama za svoje kolege nastavnike. Stoga svoje vrijeme posvećuje projektima kojima je cilj osnažiti nastavnike i pružiti im platformu kako bi se što lakše otisnuli u vode istraživačke nastave.

Leon Jurčić, vanjski suradnik, Profil-Klett d.o.o.

Stručni suradnik

Leon je nastavnik fizike i bivši sudac Science on Stage Ukrajina. Kad je čuo da Science on Stage dolazi u Hrvatsku, na Melitin poziv priključio se organizaciji događaja i pomaže u organizaciji. Projekt Science on Stage Leonu pruža novu priliku raditi na projektima popularizacije znanosti i direktnog poboljšanja nastavne prakse STEM predmeta, što je njegova velika strast.

Ambasadori

Priču o našim ambasadoricama, Maji i Sanji, možete pronaći ovdje